Pages

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η Ρουμανία δεν επικυρώνει την ACTA

Η ρουμανική κυβέρνηση αποφάσισε να... αναβάλει την επικύρωση της διεθνούς Εμπορικής Συμφωνίας Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA) μέχρι να αποφανθεί... το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη συμβατότητά της με τις θεμελιώδεις ελευθερίες στην ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Νταν Σουτσίου.

Η απόφαση ελήφθη χθες από τη ρουμανική κυβέρνηση, συγκεκριμένα από τους υπουργούς που είναι αρμόδιοι για το θέμα της ACTA, διευκρίνισε ο Σουτσίου.

Τόνισε ότι οι υπουργοί έλαβαν υπόψη τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και άλλα κράτη έχουν ήδη «παγώσει» την επικύρωση της συμφωνίας και ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο θα γνωμοδοτήσει για τη συμφωνία.

Η ρουμανική κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές, αποφάσισε να αναβάλει την επικύρωση της ACTA, μέχρι να υπάρξει απάντηση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στη συνέχεια θα προχωρήσει στη λήψη απόφασης.

Η Ρουμανία υπέγραψε την ACTA, τον Ιανουάριο, αλλά δεν την έχει επικυρώσει.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στη Ρουμανία πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά της ACTA, η οποία προβλέπει την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: