Pages

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η Βίκυ Φλέσσα ΔΕΝ πήρε έγκριση για καινούργιες εκπομπές

Πολλή… παραφιλολογία έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό γύρω από την εκπομπή «Στα άκρα» που παρουσιάζει η Βίκυ Φλέσσα στην ΕΡΤ.


Όλα ξεκίνησαν μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου, και στην οποία μεταξύ άλλων αποφάσεων εγκρίθηκε «η ανανέωση της εσωτερικής παραγωγής με τίτλο «ΣΤΑ ΑΚΡΑ». Πρόκειται για 20 επεισόδια, διάρκειας 90’ το καθένα. Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 2.162,4 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ)».

Αμέσως λοιπόν, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, λίγες μέρες μάλιστα πριν από τη λήξη της θητείας της, αποφάσισε να… σώσει την εκπομπή και την παρουσιάστρια. Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική…!

Συγκεκριμένα, η εν λόγω έγκριση του ΔΣ, αναφέρεται στα επεισόδια της εκπομπής που είχαν ήδη εγκριθεί (στην προέγκριση δηλαδή του κοστολογίου) και που τώρα ξανα-εγκρίθηκαν. Μάλιστα, η προέγκριση αφορούσε 15 επεισόδια και είχε αποφασιστεί σε παλαιότερη συνεδρίαση του ΔΣ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, όπου είχε εγκριθεί η ανανέωση της παραγωγής «δεκαπέντε 90λεπτων επεισοδίων της εσωτερικής παραγωγής, με τίτλο «ΣΤΑ ΑΚΡΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 2.427 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)».

Ο τελικός προϋπολογισμός της εκπομπής δηλαδή μειώθηκε κατά 264,6 ευρώ το επεισόδιο, ενώ αποφασίστηκε η παραγωγή πέντε ακόμα επεισοδίων. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει αν αυτά θα γίνουν αφού την τελική απόφαση θα την λάβει η καινούργια διοίκηση της ΕΡΤ, όποια κι αν είναι αυτή, είτε δηλαδή καινούργιο ΔΣ, είτε το ίδιο εφόσον ανανεωθεί η θητεία του που έληξε στο τέλος Ιουνίου.

Στο σημείο δε αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις είκοσι εκπομπές «Στα άκρα» που εγκρίθηκαν από την επιτροπή κοστολογίου, έχουν ήδη προβληθεί τα 13 επεισόδια, ενώ έχει γυριστεί και είναι έτοιμο προς προβολή ένα ακόμα επεισόδιο. Οπότε, υπάρχει απόφαση για την παραγωγή έξι ακόμα επεισοδίων, αλλά που, όπως είπαμε, θα αποφασίσει η διοίκηση αν θα γυριστούν, καθώς τα «Άκρα» είναι εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ, η Βίκυ Φλέσσα υπάλληλος αορίστου χρόνου, οπότε δεν υπάρχει κάποια… ποινική ρήτρα σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η παραγωγή της.
Όλα αυτά λοιπόν προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην γράφεται συνεχώς, ότι η εκπομπή «Στα άκρα» θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν! Γιατί, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι υπάρχουσες γραφειοκρατικές συνθήκες στην ΕΡΤ που έχουν επέλθει και λόγω της ένταξής της στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, αναγκάζει τους ιθύνοντές της να παίρνουν πολλές φορές αποφάσεις για τα ίδια θέματα!

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: