Pages

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Sony και Panasonic συνεργάζονται για κατασκευή OLED

Sony και Panasonic συνεργάζονται για κατασκευή OLEDΘέλουν να εντάξουν τα πάνελ σε γραμμές μαζικής παραγωγής μέχρι το 2013
Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες εταιρείες πιο συχνά βρίσκονται σε αντιπαράθεση παρά σε συνεργασία. Sony και Panasonic όμως αποφάσισαν να σπάσουν τον κανόνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους Κορεάτες ανταγωνιστές τους. Την Samsung και την LG δηλαδή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους λοιπόν, πρόκειται να αναπτύξουν από κοινού τεχνολογίες για την κατασκευή OLED με σκοπό να εντάξουν τα πάνελ σε γραμμές μαζικής παραγωγής μέχρι το 2013.

Πρόκειται για λογική κίνηση καθώς ο ανταγωνισμός στο χώρο της τεχνολογίας είναι εξαιρετικά έντονος. Ήδη η Sony έχει συσσωρεύσει ζημιές 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τομέα των τηλεοράσεων αν και υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα των OLED, με την πρώτη OLED TV να κυκλοφορεί το 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Panasonic πρόκειται να επενδύσει περίπου 30 δισεκατομμύρια γιεν στο εργοστάσιό της στο Himeji στην Δυτική Ιαπωνία για την δοκιμαστική παραγωγή πάνελ OLED.

Συνεπώς αν η συνεργασία των δύο κολοσσών προχωρήσει όπως προβλέπεται, οι κορεατικές εταιρείες θα έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν!
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: