Pages

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Διαζύγιο για τον Ντομινίκ Στρος Καν

Η Σινκλέρ τον «πέταξε έξω από το σπίτι»
Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ και θεωρούμενος ως σίγουρος επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, μετά την πολιτική του καριέρα, είδε να μπαίνει άδοξο τέλος και στην οικογενειακή του κατάσταση, ένα περίπου χρόνο μετά την σύλληψή του για βιασμό στη Νέα Υόρκη...

"Κουρασμένη, μπερδεμένη, πληγωμένη". Με αυτά τα λόγια, το περιβάλλον της Αν Σενκλέρ, φέρεται να περιγράφει την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η επί 20ετία σύζυγος, του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Πριν από λίγες ημέρες, η Σενκλέρ έφυγε από το "χρυσό κλουβί" του Μανχάταν, όπου ο Στρος Καν βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, για να συναντηθεί με τον οικογενειακό δικηγόρο στο Παρίσι. Στη γαλλική πρωτεύουσα εντόπισαν τη Σενκλέρ κουτσομπολίστικα περιοδικά.

Αν και η υπόθεση με την καμαριέρα του Sofitel αποδείχθηκε (τουλάχιστον) φιάσκο, τον Μάιο του 2011, προκάλεσε μία αλυσιδωτή αντίδραση από αποκαλύψεις άλλων γυναικών που κατηγόρησαν τον Στρος-Καν ότι χρησιμοποίησε χρήματα και βία για να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί τους.

Ένα χρόνο μετά, η σύζυγός του Αν Σινκλέρ, που είχε σταθεί δίπλα σου σε όλη αυτή την περιπέτεια, φαίνεται ότι ολοκλήρωσε το ρόλο της και πλέον το ζευγάρι έχει χωρίσει και ζει σε ξεχωριστές κατοικίες, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, η Σενκλέρ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μάρτυρες υπεράσπισης του Στρος Καν, καθώς την επομένη της σύλληψής του δήλωσε ότι δεν πιστεύει λέξη από όσα του καταμαρτυρούν. Δεν δίστασε να θέσει στην υπηρεσία του συζύγου της και την τεράστια περιουσία της, για να μπορέσει να βγει από τη φυλακή ο σύζυγός της. Με τα δικά της χρήματα πληρώνονται και οι δύο διάσημοι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν.

Πόσο θα αντέξει, όμως, στην πίεση αυτής της υπόθεσης; "Οι Γάλλοι την βλέπουν σαν μία σύγχρονη ηρωίδα", έγραψε η "Figaro". Σύμφωνα με την εφημερίδα η Αν Σενκλέρ "Θα καταβάλει τα χρήματα που χρειάζονται για να τον σώσει και στη συνέχεια θα φύγει"! 

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στο γαλλικό Τύπο στα οποία αναφερόταν ότι η Σινκλέρ «πέταξε έξω από το σπίτι» τον Στρος-Καν, μετά από 20 χρόνια γάμου και ένα εντυπωσιακό φινάλε...

Ένα φιλικό του πρόσωπο ανέφερε στο Reuters ότι ο Στρος-Καν έχει πέσει σε κατάθλιψη, από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται επαγγελματικά και όχι μόνο.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: