Pages

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Για καλό κλίμα με την Τρόικα μιλούν πάλι στο ΥΠΟΙΚ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - ελεγκτών... Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα, υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, που εξέφραζαν -για ακόμα μία φορά- την ικανοποίησή τους. 

Αλλά και έτσι ακόμα, και η νέα συνάντηση επιβεβαιώνει πως, κάθε φορά που εκφράζουν «ικανοποίηση» κυβέρνηση και Τρόικα, ακολουθούν πιο σκληρά μέτρα για το λαό.

Πηγές του υπουργείου τόνιζαν, αναφορικά με την πρώτη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου και του επιτελείου του με την Τρόικα, πως «μετά τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την προστασία της οικονομικής υπόστασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό».

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση έγινε επισκόπηση των θεμάτων που θα εξεταστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Θα υπάρξει επίσης σειρά συναντήσεων του κ. Βενιζέλου και άλλων μελών της κυβέρνησης τις επόμενες μέρες με τους επικεφαλής της Τρόικας.

«Ικανοποιημένος και αισιόδοξος» δηλώνει o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε όλα τα κράτη-μέλη για τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, που είναι ζωτικής σημασίας για το ευρώ και την Ευρωζώνη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF, ο κ. Βενιζέλος συνέδεσε επίσης το θετικό αποτέλεσμα στη γερμανική Βουλή με το γεγονός ότι η Ελλάδα έστειλε διεθνώς πολύ καθαρά και αποφασιστικά μηνύματα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης και που δεν είναι υποχρεώσεις έναντι της Τρόικας και των θεσμικών της εταίρων και πιστωτών, αλλά υποχρεώσεις απέναντι στην ίδια τη χώρα και, κυρίως, απέναντι στις νέες γενιές.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: