Pages

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Λειτουργούν πιο πολλά περίπτερα από όσα προβλέπονται

Λειτουργούν πιο πολλά περίπτερα από όσα προβλέπονταιΟι αρχές βρήκαν ότι υπάρχουν 457 περισσότερα. Κατά την πλήρη καταγραφή των περιπτέρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περισσότερα από όσα προβλέπονται στην πόλη.

Συγκεκριμένα, η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων γνωστοποίησε ότι λειτουργούν 1.445 περίπτερα αντί για 988 που θα έπρεπε να λειτουργούν βάσει των σχετικών διοικητικών πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα η αποξήλωση του πρώτου περιπτέρου από τα συνολικά δεκατέσσερα που προγραμματίζεται να απομακρυνθούν το προσεχές διάστημα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Τα επιπλέον 457 περίπτερα που λειτουργούν θα τα ελέγξουμε ώστε να διαπιστωθεί για ποια από αυτά οι ιδιοκτήτες τους έχουν πάψει να ενδιαφέρονται, ποια είναι κλειστά και ποια εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, ώστε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης, και διευκρίνισε ότι ως προς τον τελικό αριθμό των περιπτέρων θα υπάρξει σχετική διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Υπό εξέταση βρίσκονται επίσης και τα περίπτερα που λειτουργούν ως σούπερ-μάρκετ δημιουργώντας συχνά πρόβλημα ανταγωνισμού με τα καταστήματα, καθώς διαθέτουν άδεια λειτουργίας για συγκεκριμένα τετραγωνικά, η οποία όμως καταστρατηγείται από ορισμένους ιδιοκτήτες.

Εξάλλου, το θέμα της ανάδειξης του «Παζάρ Χαμάμ» στην περιοχή «Λουλουδάδικα», καθώς και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου πέριξ του Μνημείου εξετάστηκε σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στην αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.

Όπως ανακοινώθηκε, η σχετική ολοκληρωμένη πρόταση είναι έτοιμη και θα υποβληθεί από τον Δήμο εντός του Οκτωβρίου στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων και Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: