Pages

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η IBM παρουσιάζει νέες υπηρεσίες Smart Cloud

Η IBM παρουσιάζει νέες υπηρεσίες Smart CloudΟι επιχειρήσεις αποκτούν πλήρη έλεγχο του cloud. Η IBM (NYSE: IBM) παρουσίασε πρόσφατα τις πλέον εξελιγμένες υπηρεσίες και λογισμικό cloud της αγοράς, σχεδιασμένα εξαρχής για επιχειρηματικούς πελάτες.

Οι νέες υπηρεσίες και δυνατότητες IBM SmartCloud εισάγουν ανεπανάληπτες επιλογές, ασφάλεια και φορητότητα, καθώς οι επιχειρήσεις μεταφέρουν κρίσιμες δραστηριότητες στο cloud και το χρησιμοποιούν ως πλατφόρμα για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η IBM σχεδιάζει να παρέχει υποστήριξη για περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες έως το τέλος του 2012, καθώς οι πελάτες μεταφέρουν βασικές εφαρμογές και διαδικασίες στο IBM SmartCloud. Ειδικότερα, η IBM παρουσιάζει τα εξής:

IBM SmartCloud Application Services – Μια νέα πλατφόρμα ως υπηρεσια (Platform-as-a-Service) που θα παρέχει στις επιχειρήσεις την εξοικονόμηση κόστους και χρόνου ενός περιβάλλοντος cloud για ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών εφαρμογών, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ελέγχου και ασφάλειας ως προς την υλοποίηση και την πρόσβαση, με βασικές δυνατότητες που θα καλύπτουν πέντε κατηγορίες:

Application Lifecycle – Παροχή πρόσβασης σε ταχέως ενεργοποιούμενα και βασισμένα σε ομάδες περιβάλλοντα και δυνατότητες ανάπτυξης για τους οργανισμούς ανάπτυξης.

Application Resources – Αξιοποίηση κοινών υπηρεσιών για τον περιορισμό του κόστους και την απλοποίηση της ανάπτυξης, της παροχής και της συνεχούς διαχείρισης των εφαρμογών cloud.

Application Environments – Επιτάχυνση και βελτιστοποίηση της υλοποίησης και διαχείρισης των εφαρμογών σας με προκαθορισμένα περιβάλλοντα που βασίζονται σε κοινά μοτίβα εφαρμογών.

Application Management – Υποστήριξη της αποτελεσματικής υλοποίησης και διαχείρισης των εφαρμογών τρίτων με βελτιστοποιημένες δυνατότητες υλοποίησης και διαχείρισης, προσαρμοσμένες σε κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή.

Integration – Ενοποίηση των εφαρμογών σας που παρέχονται μέσω cloud με άλλες εφαρμογές ή πόρους εντός των εγκαταστάσεών σας ή σε cloud.

IBM SmartCloud Foundation – Ένα νέο χαρτοφυλάκιο καινοτομικού λογισμικού που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υλοποιούν σε σύντομο χρόνο και να ελέγχουν περιβάλλοντα cloud εντός των δικών τους firewalls, με τα εξής εργαλεία:

Η λύση IBM SmartCloud Entry, η οποία παρέχεται από το IBM Starter Kit for Cloud, προσφέρει τα δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ιδιωτικών cloud σε συστήματα virtualized IBM System x και Power Systems. Η λύση παρέχει απλοποιημένη εκκίνηση και διαχείριση για περιβάλλοντα cloud σε συστήματα Power και x86, τυποποίηση των virtual machines και βελτιωμένη παραγωγικότητα των λειτουργιών με ένα εύχρηστο interface αυτοεξυπηρέτησης.

Οι οργανισμοί μπορούν επίσης εύκολα και γρήγορα να επεκταθούν σε πιο εξελιγμένες λύσεις cloud καθώς οι επιχειρησιακές απαιτήσεις και τα φορτία εργασίας αυξάνονται.

Το λογισμικό IBM SmartCloud Provisioning προσφέρει έναν πανίσχυρο μηχανισμό provisioning και σύστημα διαχείρισης εικόνων για τη δυναμική δημιουργία ή παροχή εικονικών μηχανών. Το λογισμικό μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες εικονικές μηχανές σε λιγότερο από ένα λεπτό και να επεκτείνει τον αριθμό τους σε περισσότερες από 4.000 εικονικές μηχανές σε λιγότερο από μία ώρα.

Το IBM SmartCloud Monitoring αξιοποιεί την κορυφαία στον κλάδο τεχνογνωσία στον τομέα του monitoring παρέχοντας μεγαλύτερη ορατότητα στην απόδοση των εικονικών και φυσικών περιβαλλόντων: πόρων αποθήκευσης, δικτύων και server.

IBM SmartCloud Ecosystem – Νέες υπηρεσίες από συνεργάτες της IBM και ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (ISV) για να βοηθηθούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις/ πελάτες να υιοθετήσουν μοντέλα cloud και να διαχειρίζονται εκατομμύρια συναλλαγές που βασίζονται σε cloud. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους, σε τομείς τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους όσο οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες, οι υπηρεσίες υγείας και η διακυβέρνηση, να δημιουργήσουν τα δικά τους cloud ή να αξιοποιήσουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες SmartCloud της IBM.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της IBM όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 500 επικεφαλής από το χώρο των επιχειρήσεων και από τα τμήματα πληροφορικής, μόνο το 33% είχαν υλοποιήσει κάτι περισσότερο από ένα πιλοτικό cloud, αλλά αυτός ο αριθμός αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί κατά τα επόμενα τρία έτη.

Έως το 2015, το 40% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι το cloud θα επιφέρει «σημαντικές αλλαγές» και το 30% δήλωσαν ότι το cloud θα προωθήσει την επινόηση επιχειρηματικών μοντέλων και τη δημιουργία ροών εσόδων.

Πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: