Pages

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Κέρδισε στον «Εκατομμυριούχο» και απολύθηκε

ΑΤΥΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΙΑ 42ΧΡΟΝΗ... Τεράστιο σκάνδαλο ξέσπασε στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» της Γερμανίας. Η Φριδερίκη Μίλλερ την Δευτέρα χαμογελούσε στην κάμερα συγκινημένη για τα 32 χιλιάδες Ευρώ που κέρδισε και την Τρίτη δεν μπορούσε να πιστέψει την αδικία που της συνέβη σε επαγγελματικό επίπεδο.
Η 42χρονη εργαζόταν ως γραμματέας σε μάντρα αυτοκινήτου εβδομαδιαία για 20 ώρες περίπου έναντι 400€ το μήνα και έστειλε ένα σύντομο μήνυμα στον Ιταλό προϊστάμενο της για να μάθει πότε θα μπορούσε να φέρει κέρασμα στους συναδέλφους. Η απάντηση ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά: «Καλύτερα να μην έρθεις καθόλου. Όπως καταλαβαίνω τώρα πια ...


έχεις λεφτά και εγώ δεν τα έχω για να τα πετώ στα σκουπίδια». Το θέμα πήρε τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις με τις μεγαλύτερες πολιτικές εφημερίδες να μιλούν για «εργασιακό σκάνδαλο». Νομικοί μιλώντας στα media δήλωσαν πως η άνεργη γυναίκα μπορεί τώρα να ζητήσει δικαστικώς υψηλή αποζημίωση διότι ο εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να απολύει κάποιον, επειδή κέρδισε κάποιο ποσό. Το θέμα όπως ήταν φυσικό, μετά τον σάλο έφτασε στα αυτιά του εργοδότη της, ο οποίος φοβούμενος μποϊκοτάζ πελατών του, αποφάσισε να την επαναπροσλάβει μελλοντικά. Η 42χρονη δήλωσε «Ήθελα να αγοράσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά τώρα πια θα πρέπει να κάνω γερή οικονομία προκειμένου στο τέλος να μου μείνουν λίγα χρήματα για ένα μικρό –τουλάχιστον- ταξίδι.

tvnea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: