Pages

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Νέο σκάνδαλο με «παρατράπεζα»...!

Νέα υπόθεση «Παπαδά» έρχεται στο φως της δημοσιότητας, όπως αποκαλύπτει σήμερα η... zougla.gr. Άλλη μία καταγγελία που κάνει λόγο για διεφθαρμένα υψηλόβαθμα στελέχη του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας της Νεμέας που μαζί με μεσάζοντες αφαίμαξαν περιουσίες πολιτών «εν μία νυκτί».

Και σε αυτή την περίπτωση φέρονται να πρωταγωνιστούν τα ίδια πρόσωπα με αυτά στην υπόθεση του επιχειρηματία Θανάση Παπαδά. Πρόκειται για τον τότε διευθυντή Χ.Β., την τότε τμηματάρχη Ε.Ζ., και τον τότε υποδιευθυντή Κ.Σ., οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε πλαστογράφηση αιτήσεων δανείων σε συνεργασία με κάποιους ιδιώτες- «μεσάζοντες».
Ο μεσάζων
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 2002 μια ιδιώτης, έχοντας μεγάλη ανάγκη από χρήματα θέλησε να βγάλει ένα δάνειο ύψους 3.000 ευρώ και απευθύνθηκε σε έναν κύριο ονόματι Σ. Π. ο οποίος, αφού πρώτα της ζήτησε «προμήθεια», στη συνέχεια της είπε ότι θα μπορούσε να μεσολαβήσει στο κατάστημα της Εμπορικής στη Νεμέα ώστε να βγει το δάνειο γρήγορα.
Πράγματι στα τέλη Φεβρουαρίου του 2002, η ιδιώτης μετά από υπόδειξη του «μεσάζοντα» πήγε στην Εμπορική της Νεμέας και υπέβαλε αίτηση για να πάρει καταναλωτικό δάνειο ύψους 2.935 ευρώ.
Μάλιστα ο «ενδιάμεσος» της είχε πει ότι έχει συνεννοηθεί σχετικώς με τον Διευθυντή του Καταστήματος Χ.Β., με τον τελευταίο να ενημερώνει την καταγγέλλουσα ότι θα την καλέσει εκ νέου στην τράπεζα προκειμένου να υπογράψει τη δανειστική σύμβαση και να παραλάβει τα χρήματα.
Όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2002 και ενώ η πρωταγωνίστρια της ιστορίας περίμενε να την πάρει τηλέφωνο ο διευθυντής, εμφανίστηκε στην πόρτα του καταστήματός της ο μεσάζων και την πληροφόρησε ότι εισέπραξε αυτός τα χρήματα του δανείου για λογαριασμό της, τα οποία και της παρέδωσε μέσα σε μία πλαστική σακούλα. Παράλληλα, της έδωσε και ένα σημείωμα στο οποίο αναγράφονταν οι δόσεις που θα έπρεπε να πληρώνει.
Η σακούλα έκρυβε εκπλήξεις
Όταν η Π. Π. άνοιξε τη σακούλα που της παρέδωσε ο Σ. Π. διαπίστωσε ότι πέρα από τα χρήματα και το σημείωμα με τις δόσεις υπήρχε και ένα βιβλιάριο Ταμιευτηρίου της τραπέζης το οποίο ήταν στο όνομά της και το οποίο έγραφε ότι έχει πάρει δάνειο 7.336 ευρώ και όχι 3.000 ευρώ.
Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ τηλεφώνησε στον Σ. Π. για να του ζητήσει εξηγήσεις ευχόμενη να έχει γίνει κάποιο λάθος. Προς έκπληξή της, ο «μεσάζων», της είπε ότι δεν έγινε κανένα λάθος και ότι τα χρήματα της διαφοράς, δηλαδή οι 4.401 ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν για να «λαδωθούν» ο εγγυητής και κάποιοι άλλοι ώστε να εγκριθεί το δάνειο.
«Είστε ψεύτρα»
Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Η Π. Π. με τη βοήθεια δικηγόρου ζήτησε από την τράπεζα να της παραδώσει όλα εκείνα τα έγγραφα που υποτίθεται ότι είχε υπογράψει προκειμένου να πάρει το δάνειο.
Όταν τα έγγραφα ήρθαν στην κατοχή της, διαπίστωσε με έκπληξη πως οι υπογραφές, που υποτίθεται πως είχε βάλει η ίδια, είχαν πλαστογραφηθεί. Μην μπορώντας να πιστέψει στα μάτια της έστειλε εξώδικο στην Εμπορική και τους πληροφόρησε για τα όσα είχαν συμβεί.
Στην εξώδικη απάντηση της η Εμπορική Τράπεζα, μεταξύ άλλων, λέει: «…Γεμάτοι έκπληξη, οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε την εξώδικη διαμαρτυρία σας και τα όσα τελείως αβασάνιστα, ανερυθρίαστα, ασύστολα και άθλια ψεύδη αναφέρετε σε αυτήν. Με αχαρακτήριστη και εγκληματική ελαφρότητα αναφέρετε ότι η υπογραφή σας σε όλα τα έγγραφα που υπογράφηκαν από σας για την λήψη του δανείου 7.336 ευρώ είναι δήθεν πλαστή».
Μάλιστα, η τράπεζα την κάλεσε να παύσει να ισχυρίζεται τα όσα αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία της γιατί αλλιώς θα κατέφευγε στη Δικαιοσύνη.
Είχαν πλαστογραφήσει τα έγγραφα
Η ιδιώτης βλέποντας ότι δεν μπορεί να βρει το δίκιο της αποφασίζει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ελπίζοντας ότι επιτέλους θα δικαιωθεί. Όταν η υπόθεση οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες, το δικαστήριο ορίζει γραφολόγο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά που ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα είναι αληθή.
Μετά από ενδελεχή έρευνα προκύπτει πως πράγματι τα έγγραφα είναι πλαστογραφημένα. Η γραφολόγος αναφέρει: «Οι οκτώ υπό έλεγχο υπογραφές δεν έχουν τεθεί από την Π. Π. αλλά είναι πλαστές και έχουν προέλθει από άγνωστο πρόσωπο με αυτοσχέδιους τύπους υπογραφής». Και συμπληρώνει: «Οι οκτώ υπό έλεγχο υπογραφές, δεν έχουν γραφολογική σύνδεση με τις γνήσιες υπογραφές της Π. Π. ούτε στο συνολικό σχηματισμό ούτε και στα επί μέρους στοιχεία».
Αξιοσημείωτο βέβαια είναι το γεγονός ότι μετά από τη γραφολογική εξέταση το δικαστήριο αποφάσισε πως οι υπάλληλοι της Εμπορικής που κατηγορούνταν για την πλαστογραφία είναι αθώοι καθώς όπως λέει η απόφαση προέκυψαν αμφιβολίες για το εάν διέπραξαν την αξιόποινη πράξη που τους αποδίδεται.

Σε ό, τι αφορά τον «μεσάζοντα» καταδικάστηικε σε καταβολή χρηματικού προστίμου, ενώ ο «εγγυητής» σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

tvnea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: