Pages

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών

Τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών
Παπανδρέου: Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά. «Όχι» στο σενάριο πρόωρων εκλογών είπε για άλλη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Κορυφαίοι υπουργοί επισήμαναν πως «μας περιμένουν τρεις μήνες πολλής δουλειάς», ενώ τόνισαν πως «το σχέδιο είναι καλό και δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και θα προχωρήσουμε σωστά».

Επίσης, ο πρωθυπουργός έδωσε στους υπουργούς τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών μέχρι το Μάρτιο. Συγκεκριμένα, περιέγραψε τα οκτώ βασικά βήματα, που πρέπει να γίνουν μέχρι την εφαρμογή της απόφασης και την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου.

Κλείνοντας το θέμα «εκλογές», ο Γ. Παπανδρέου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «καταλαβαίνω ότι έχουν γίνει αρκετές και έντονες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, όμως έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, έχουμε άλλες μάχες να δώσουμε και όχι εκλογικές».

Επίσης, ανέφερε πως «δεν φοβόμαστε το πρόγραμμα, η ευθύνη της εφαρμογής των κινήσεων ανήκει σε εμάς». Σχετικά με τους επίτροπους στα υπουργεία, διευκρίνισε πως «δεν είναι ελεγκτές, εμείς τους ζητήσαμε να έρθουν».

Υπουργός σχολίασε πως «δεν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας. Το θέμα είναι το 2012 να μην υπάρχουν πρωτογενή ελλείμματα. Αυτό είναι το δύσκολο και το πιο σοβαρό».

Όσον αφορά στη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, οι υπουργοί τόνιζαν πως «είτε είναι στην Αθήνα, είτε στις Βρυξέλλες, δεν αλλάζει κάτι στη δική μας ατζέντα». Παράλληλα, οι υπουργοί ανέφεραν πως «παρά την αισιοδοξία, δεν είναι καιροί για πανηγυρισμούς», ενώ τόνισαν πως «μην περιμένετε εκπλήξεις από το διάγγελμα».

Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να είπε πως «ένα μέρος των ΜΜΕ, μαζί με κάποια προοδευτικά κόμματα, αφού υιοθετήσουν τις θέσεις των τραπεζών, επιχειρούν με τον τρόπο που μιλάνε μία διανοητική και συναισθηματική καθήλωση των πολιτών».

Πηγή:24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: