Pages

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ένταση επικράτησε κατά την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Ένταση επικράτησε κατά την μαθητική παρέλαση στην ΑθήναΑποδοκιμασίες, αβγά και μαύρα περιβραχιόνια. Με αποδοκιμασίες τμήματος των μαθητών χαρακτηρίστηκε η σημερινή μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο Σύνταγμα.

Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, και οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.

Δεν έλειψε και η ένταση, κυρίως στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας αλλά και στη Γεωργίου Α' με την Πανεπιστημίου. Εκεί, κάποιοι πέταξαν μέχρι και αυγά.

Επίσης με μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνόδευσε μουσικά την παρέλαση και η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων.

Καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης κάποιες εκατοντάδες διαδηλωτών φώναζαν τα συνθήματα:"Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», «Προδότες, Προδότες, Προδότες», κ.α.

Η παρέλαση έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: