Pages

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Νέα τουρκική πρόκληση

Μετά την τουρκική φρεγάτα που χθες... χάραξε πορεία σε ελληνικά χωρικά ύδατα και πέρασε ανοιχτά από την Κύθνο, την Κέα και το Κάβο Ντόρο τη σκυτάλη πήρε σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου το Πίρι Ρέϊς.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει ανοιχτά της Αμοργού. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που το Πίρι Ρέϊς κάνει την εμφάνισή του στο Αιγαίο. Την περασμένη Τετάρτη έπλεε ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onalert.gr, αμέσως μετά από την κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φθάνοντας στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων,στάθηκε λίγο παραπάνω στον Α/ΓΕΝ ναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη,τον οποίο ρώτησε για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο,με το Πίρι Ρέϊς και τη φρεγάτα στην Εύβοια.

Ο Α/ΓΕΝ τον διαβεβαίωσε ότι όλες οι κινήσεις των Τούρκων παρακολουθούνται στενά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Δεν ανησυχώ», είπε ο Κ.Παπούλιας ,προσθέτοντας ένα «αλλά» με νόημα, που προφανώς αφορούσε στην απρόβλεπτη στάση που μπορεί να κρατήσει η Τουρκία σε θέματα που έχουν να κάνουν με το Αιγαίο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: