Pages

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ήττα για Παναθηναϊκό από Μακάμπι

Μπλου(μ)…Την Τρίτη στο Τελ Αβίβ το επόμενο παιχνίδι... Το πλεονέκτημα της έδρας που είχε ο Παναθηναϊκός από το Top-16 της Ευρωλίγκας, το πέταξε στην… θάλασσα!

Με τον Μπλου να κάνει εκπληκτικό ματς και στην παράταση να σκοράρει δύο καθοριστικά τρίποντα από το… σπίτι του, η Μακάμπι νίκησε 94-92 τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ, στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τα πλέι οφ και τους έκανε το «break».

Την Τρίτη στο Τελ Αβίβ το επόμενο παιχνίδι...

Οι Ισραηλινοί από την 3η περίοδο και μετά έλεγχαν το παιχνίδι και έφτασαν ακόμα και στο +10. Ο Παναθηναϊκός όμως με τους Καϊμακόγλου (20 π), Τσαρτσαρή (12 π) και Γιασικεβίτσιους (15 π) στα τελευταία λεπτά, ανέτρεψε την κατάσταση και το ματς πήγε στην παράταση (83-83). Εκεί, ο Μπλου ανέλαβε δράση…Με δύο εκπληκτικά τρίποντα από πολύ μακρινή απόσταση, «πάγωσε» το γεμάτο ΟΑΚΑ, έδωσε στην ομάδα του την νίκη, έκανε το «break» και έδωσε στην ομάδα του το δικαίωμα να φέρει την σειρά στην έδρα της έχοντας το σκορ της σειράς στο 1-1.

Τα ριμπάουντ και ο… Οχαγιόν, έκαναν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την μεγαλύτερη ζημιά στον Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του που εμφανίστηκαν αρκετά…διαφορετικοί από το ματς της Τρίτης.

Το ματς

Με την ίδια λογική

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με την ίδια τακτική και λογική που είχε και την Τρίτη. Με πολύ σφιχτή άμυνα στην περιφέρεια, προκειμένου να μπλοκάρει την κυκλοφορία της μπάλας στους παίκτες της Μακάμπι. Ο Διαμαντίδης, όποτε οι «πράσινοι» έβρισκαν… δυσκολίες στην επίθεση, «καθάριζε» με τρίποντα. Το έκανε δύο συνεχόμενες φορές και έβαλε σε ρόλο οδηγού την ομάδα του. Η Μακάμπι ωστόσο ήταν πιο… σκληρή από το πρώτο ματς. Έβρισκε πόντους επιθετικά έστω και με «αίμα» και έμενε σε απόσταση αναπνοής στο σκορ και στην συνέχεια κατάφερε να ισοφαρίσει (18-18). Εκεί ανέλαβε ο Τσαρτσαρής… Με δύο σερί τρίποντα έκανε το 24-20 και έτσι έληξε η πρώτη περίοδος.

Δυσκολότερο αλλά ξανά… οδηγός!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Μπλατ έβαλε ξανά στο παρκέ τον Σχορτσανίτη και ο Ομπράντοβιτς τον Βουγιούκα για να… παίξει ξύλο μέσα στην ρακέτα. Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε για λίγο και ο Μάριτς. Ο Λόγκαν έδειχνε να συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο πρώτο ματς, δίνοντας αρκετή ενέργεια στην περιφέρεια των «πράσινων». Η Μακάμπι όμως ήταν καλή… Τα σουτ του Μπλου μπήκαν αρκετές φορές σε «σκοτωμένες» επιθέσεις και οι Ισραηλινοί με την βοήθεια «Σόφο» και Λάνγκφορντ έφεραν ξανά το παιχνίδι στην ισοπαλία.

Το «όπλο» του Παναθηναϊκού όμως ήταν το περιφερειακό σουτ. Αυτό εκμεταλλεύτηκε και πάλι με ποικιλία στους εκτελεστές (Διαμαντίδης, Καλάθης, Σάρας, Τσαρτσαρής) κρατώντας το προβάδισμα. Όταν τα πράγματα έξω από την γραμμή των 6.75 σταμάτησαν να είναι όσα καλά ήταν στο ξεκίνημα και το… προβάδισμα στους επιμέρους τομείς χάθηκε, η Μακάμπι έκανε το προσπέρασμα (38-41). Δύο πολύ καλές άμυνες και πέντε προσωπικοί πόντοι του Καϊμακόγλου, έφεραν το ματς στο 43-41 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Καϊμακόγλου-Τσαρτσαρής vs Μακάμπι

Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, ήρθε μία καλή είδηση για τον Παναθηναϊκό. Το 4ο φάουλ του Σχορτσανίτη που έφυγε εκτός παρκέ, δίνοντας χώρο δράσης σε Μπατίστ και Καϊμακόγλου να παίξουν και να δώσουν πόντους στους «πράσινους». Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» έκανε πολύ καλή δουλειά στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Ωστόσο, η Μακάμπι είχε αντιστάσεις…

Σμιθ, Λάνγκφορντ, Οχαγιόν και Μπλου είχαν πάρει στις πλάτες του την υπόθεση σκοράρισμα και έστελναν το μήνυμα ότι τα πράγματα σήμερα θα ήταν διαφορετικά… Στην αντίπερα όχθη, ο Καϊμακόγλου έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τα πράσινα. Έχοντας σκοράρει όλους τους πόντους της ομάδας του από το 38-41 και έπειτα, έστειλε τον Παναθηναϊκό στο 52-50, δηλαδή με 14 συνεχόμενους πόντους!

Ο… μπελάς για τον Ομπράντοβιτς άκουγε στο όνομα Οχαγιόν. Τρέχοντας έξυπνα και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των «πράσινων», οι παίκτες του Μπλατ έφτασαν πολύ γρήγορα στο +7 (54-61) βάζοντας πολύ δύσκολα στην ελληνική ομάδα. Ο Τσαρτσαρής κατάφερε να μειώσει στο 58-61 με το οποίο έκλεισε η περίοδος.

Η στόφα… κάνει την διαφορά

Όσο ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ, ήταν «εγκλωβισμένοι» στην άμυνα της Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός επιθετικά είχε πρόβλημα. Ήρθαν και τα τρία γρήγορα φάουλ στο 1ο λεπτό της 4ης περιόδου, για να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο του. Ο Λάνγκφορντ ήταν ζεστός και οι Ισραηλινοί παίζοντας ξανά κοντά στο καλάθι, έφτασαν στο 68-58, 8΄ πριν το τέλος.

Ο Διαμαντίδης που ήταν εκτός… αγώνα για αρκετή ώρα, έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα και έφερε το ματς στο -6 για τους «πράσινους», δίνοντας το σύνθημα για αντεπίθεση. Ο Οχαγιόν ήταν όμως… «καυτός». Με τρίποντο θράσους πάνω στον Διαμαντίδη, έστειλε την διαφορά ξανά στους 9 για την Μακάμπι, 5΄πριν το φινάλε.

Το τρίποντο του Καϊμακόγλου, έφερε τον Παναθηναϊκό ξανά στο -5 και στην συνέχεια ένα του Γιασικεβίτσιους στους τρεις, με το ΟΑΚΑ να παίρνει «φωτιά». Για δύο λεπτά η μάχη προσωπικοτήτων στο παρκέ ήταν εκπληκτική. Από την μία Γιασικεβίτσιους και από την άλλη Παπαλουκάς, διαμόρφωσαν το 77-80 για την Μακάμπι. Ο Διαμαντίδης έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Μπατίστ που κάρφωσε και έφερε το ματς στα ίσια (81-81), 1΄πριν το τέλος και 83-83 έμεινε μέχρι το τέλος αφού το σουτ του Λάνγκφορντ μπήκε αλλά εκτός χρόνου και το ματς πήγε στην παράταση.

Παράταση

Ο Παναθηναϊκός ήταν εύστοχος στις βολές, η Μακάμπι βιαστική στην επίθεση και οι «πράσινοι» πήραν βραχεία κεφαλή (88-87). Ο Μπλου με ένα μακρινό τρίποντο έκανε το 90-90, 2΄πριν το τέλος. Ο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή στον Μπατίστ να πάρει επιθέσεις και αυτός τον δικαίωσε αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μπλου ξανά, από πιο μακριά αυτή την φορά, έκανε το 93-92, 29΄΄ πριν το φινάλε. Ο Γιασικεβίτσιους πήρε την τελευταία επίθεση, αστόχησε και το ματς έληξε με σκορ 94-92 υπέρ της Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-41, 58-61, 83-83, παράταση 92-94

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2, Περπέρογλου, Μπατίστ 16, Λόγκαν 2, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 12, Βουγιούκας 4, Καλάθης 3, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 20, Γιασικεβίτσιους 15

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς 5, Χέντριξ 9, Σμιθ 15, Μπλου 16, Ελιγιάχου 2, Μάλετ, Πνίνι, Μπερστάιν, Οχαγιόν 15, Τζέιμς 7, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 17

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: