Pages

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Διμέτωπη» επίθεση Βενιζέλου

Το κεντρικό δίλημμα συνίσταται στο πώς... θα κυβερνηθεί ο τόπος και όχι στο σχήμα διακυβέρνησης, υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην υπό την προεδρία του τετράωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα διεξάγει «διμέτωπο» -προς τα αριστερά και δεξιά- εκλογικό αγώνα, ενώ ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μετάβαση από το Μνημόνιο σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, επίσης, ότι αν είχαν προχωρήσει έγκαιρα οι διαρθρωτικές αλλαγές, «θα είχαμε αποφύγει τα οριζόντια μέτρα».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης αντισταθμιστικών μέτρων, «ώστε να διαφυλαχθούν οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Αναφερόμενος, εν τάχει στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επισήμανε ότι «τα προβλήματα της Ευρώπης εντοπίζονται από τη Συμφωνία του Μάαστριχτ».

Στο πλαίσιο της οργανωτικής προετοιμασίας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ενότητα, ανανέωση και αξιοκρατία, ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απόψε θα ανακοινωθεί το όνομα του γραμματέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, θα υπάρξει ειδικό οργανωτικό σχήμα για το Λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, ενώ συμφωνήθηκε η διεξαγωγή τεσσάρων συγκεντρώσεων της νεολαίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

«Πρέπει να εναρμονίσουμε τη μεγάλη ψυχή της παράταξης με το σώμα της» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα των διαγραμμένων βουλευτών.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι στις 20 Μαΐου διεξάγεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των ΗΠΑ, στην ατζέντα της οποίας συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της ΠΓΔΜ.

«Αυτό μας ασκεί μια "πίεση" που μας κάνει να σκεφθούμε την ημερομηνία των εκλογών» φέρεται να ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα, λέγοντας πως «έχουμε εγκλωβιστεί» γεωγραφικά στο «Αιγαίο» και νομικά στην «υφαλοκρηπίδα», ενώ θα έπρεπε να συζητάμε γεωγραφικά για ανατολική και νοτιανατολική Μεσόγειο και τη θέση της Ελλάδας, και νομικά για θαλάσσιες ζώνες.

«Διεξάγεται ένα λαθρεμπόριο πατριωτισμού που αποκρύπτει την αδράνεια των τελευταίων δέκα ετών τουλάχιστον για αυτά τα ζητήματα» ανέφερε, τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: