Pages

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ-Ωρα του Παρθενώνα

Στις 20.30 θα στείλει το δικό του μήνυμα για την Ώρα της Γης. Μαζί με τον Πύργο του Άιφελ, το Μπιγκ Μπεν θα συνθέσουν ένα μωσαϊκό της παγκόσμιας συμμετοχής... Τα μηνύματα των πολιτών από όλη την Ελλάδα, στην σελίδα της WWF στο facebook, δείχνουν ότι και φέτος, παρά τα προβλήματα από την οικονομική κρίση, η συμμετοχή θα είναι μεγάλη.

Ηγουμενίτσα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Αντίπαρος, γειτονιές της Αθήνας συμμετέχουν στην Ώρα της Γης. «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την συμμετοχή των πολιτών. Εκείνο που θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο είναι ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια αναγκαιότητα» μας είπε ο κ. Γιώργος Βελλίδης, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της WWF.

Στη συμβολική αλλά και ουσιαστική πρωτοβουλία συμμετέχουν επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, δημόσιες υπηρεσίες. Θα σβήσουν τα φώτα, στα σημαντικότερα κτίρια της Αθήνας και της επαρχίας. Πλέον η ιδέα για την Ωρα της Γης έχει ωριμάσει στους Έλληνες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Φέτος σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής σε επίπεδο χωρών. Συμμετέχουν 147 χώρες και 55.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Για μια ώρα θα σβήσουν τα φώτα τους.

Και για όσους βγουν βόλτα στο κέντρο της πόλης τους και φωτογραφίσουν τα κτίρια που θα έχουν τα φώτα σβηστά, ίσως κερδίσουν ένα αναμνηστικό δώρο, μια μπλούζα με το σήμα κατατεθέν της παγκόσμιας πρωτοβουλίας.

Οι δέκα καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν από το ελληνικό τμήμα της WWF.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: