Pages

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τα πάντα για τη νέα Mercedes A-Class

Το 2011 οι Γερμανοί είχαν παρουσιάσει ένα φουτουριστικό πρωτότυπο, το A-Class Concept... Τότε όλοι είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό, καθώς αδυνατούσαμε να πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι της Mercedes-Benz είχαν πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση. Κι όμως, το μοντέλο παραγωγής που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι αυτό που θα αντικαταστήσει την A-Class που γνωρίζετε!

Το νέο αυτοκίνητο έχει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο που είχαν παρουσιάσει οι Γερμανοί. Ωστόσο, η σχεδίασή του είναι λιγότερο φουτουριστική και το σχήμα του θυμίζει αρκετά αυτό του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της A-Class, της BMW Σειρά 1! Οι άνθρωποι της Mercedes-Benz αυτή τη φορά επέλεξαν να μην υιοθετήσουν την αρχιτεκτονική «sandwich», που είχαν επιλέξει στις προηγούμενες γενιές της A-Class, ούτε το MPV σχήμα.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα υποδεχτούν οι πελάτες τους το νέο μοντέλο (φυσικά θα έχουν κάνει τις έρευνές τους οι Γερμανοί), όμως υπάρχει ένα στοιχείο για το οποίο -αν μη τι άλλο- δικαιούνται να καυχιούνται: το σχήμα του νέου αυτοκινήτου είναι πολύ καλύτερο αεροδυναμικά και πετυχαίνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26. Αυτό φυσικά συμβάλλει σημαντικά τόσο στις επιδόσεις όσο και στην εξοικονόμηση καυσίμου.
Αγρίεψε!
Η νέα A-Class θα είναι διαθέσιμη σε τρεις βενζινοκίνητες εκδόσεις: την Α180 που έχει νέο κινητήρα 1,6 με ισχύ 115 PS, την Α200 με τον ίδιο κινητήρα και αυξημένη απόδοση (156 PS) και την Α250 η οποία θα φορά μοτέρ 2,0 lt με μέγιστη ισχύ 211 PS. Ο καινούριος κινητήρας 1,6 lt είναι εφοδιασμένος με νέο σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων Camtronic, το οποίο επιτυγχάνει ακόμη υψηλότερη απόδοση με λιγότερο καύσιμο και λιγότερους ρύπους.
Επίσης, θα υπάρχουν και τρεις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις: η Α180 CDI με κινητήρα ισχύος 109 PS, η Α200 CDI με 136 PS και η Α220 CDI με ιπποδύναμη 170 PS. Ολοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με σύστημα Eco Start/Stop και προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων ή με το 7G-DCT διπλού συμπλέκτη.
Η νέα A-Class θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού: Urban, Style και AMG Sport. Η τελευταία έχει σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα, διαφορετική εμπρός γρίλια, αναβαθμισμένη ανάρτηση και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Από το εσωτερικό του νέου μοντέλου ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες από χρώμιο στις εισαγωγές αέρα και η ανεξάρτητη οθόνη του συστήματος Comand.

Το τελευταίο υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, και προγράμματα (apps) που ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάζει από το Internet, αυξάνοντας έτσι τις λειτουργίες και τη χρηστικότητά του.
Οπως κάθε αυτοκίνητο της Mercedes-Benz, έτσι και η A-Class θα πωλείται «φορτωμένη» με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας. Μεταξύ αυτών και το σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση επικείμενης πρόσκρουσης (θα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό), αλλά και προαιρετικά το σύστημα Pre-Safe, το οποίο σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας των επιβατών όταν αντιληφθεί ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ατυχήματος.

Η ολοκαίνουρια Mercedes-Benz A-Class θα διατίθεται προς πώληση από τον Σεπτέμβριο του 2012. Αργότερα, πιθανότατα το 2013, θα παρουσιαστεί και η περισσότερο σπορ τρίθυρη έκδοση!

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: