Pages

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πασχαλιάτικο «δώρο» η συχνότητα του Alter


H κατάρρευση του Alter φέρνει στα χέρια της κυβέρνησης ένα ανέλπιστο δώρο: τη συχνότητα του καναλιού.
Καθώς το κανάλι βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ανυπαρξία:
1) Μετά την οπισθοχώρηση των τραπεζών
2) Μετά την ουσιαστική απόσυρση του ενδιαφέροντος από την εταιρεία επενδύσεων Argo
3) Μετά την αδυναμία των βασικών μετόχων του να στηρίξουν οικονομικά το κανάλι,
φθάνει αναπόφευκτα, αν δεν βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες, η στιγμή της παρέμβασης του ΕΣΡ που θα ζητήσει πίσω τη συχνότητα που χρησιμοποιεί το Alter και χρησιμοποιεί το δημόσιο. Κι αυτό γιατί από τη Μεγάλη Παρασκευή το κανάλι δεν εκπέμπει ζωντανό πρόγραμμα και δημοσιογραφικές εκπομπές.
Και εδώ αρχίζει το μεγάλο παιχνίδι, με την κυβέρνηση να έχει στα χέρια της προς διάθεση μία τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν και να την προσφέρει σε όποιον πλειοδοτήσει σε πολιτικές υπηρεσίες και προσφορές.
Και ενώ το Alter «σβήνει» μέσα σ’ ένα ορυγμαδό πληροφοριών περί αναχώρησης του Γιαννίκου στην Κύπρο και εγκατάστασής του εκεί, περί κατάληψης του καναλιού από τους εργαζομένους του (σχετική απόφαση θα έπαιρναν σήμερα το απόγευμα), περί εγκατάλειψής του από Χαρδαβέλλα, Αυτιά και Νικολούλη (γεγονός που δεν υπήρξε ποτέ και διαψεύδεται και από τους τρεις), ήδη οι πρώτοι μνηστήρες για την πανελλαδική συχνότητα του Alter εμφανίστηκαν: Γιάννης Αλαφούζος του Σκάι και ο όμιλος Κοπελούζου.
Κι ενώ αρχίζουν τα deals (επιχειρηματικά και πολιτικά) πάνω από το Alter που ψυχορραγεί, οι 700 εργαζόμενοί του συμπληρώνουν 4 μήνες απλήρωτοι με μοναδικό έσοδό τους το δώρο του Πάσχα και 200 ευρώ ο καθένας.
Ακόμη και η τράπεζα Marfin, η οποία έχει τη μεγαλύτερη τρύπα μεταξύ των τραπεζών από τα τεράστια δάνεια που έχει δώσει στο Alter και η οποία έπαιζε το ρόλο του συντονιστή μεταξύ των τραπεζών για την εξεύρεση λύσης, έχει αποσύρει σχεδόν ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον της, μετά την απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να μην ασχοληθεί άλλο με το Alter.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: