Pages

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΗΠΑ:ΣΤΑ 5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ

Σε 340 εκτιμάται ο αριθμός των νεκρών από ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν πλήξει τη χώρα. Μόνο στην Αλαμπάμα, τουλάχιστον 246 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον κυβερνήτη της Πολιτεία...
να εκφράζει φόβους ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθούν και άλλα πτώματα.
«Ολόκληρες γειτονιές με σπίτια εξαφανίστηκαν εντελώς. Εκκλησίες εξαφανίστηκαν. Εταιρείες εξαφανίστηκαν. Μοιάζει σαν να έπεσε βόμβα», δήλωσε ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Αλαμπάμα, του Μπέρμινγχαμ.
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 200 ανεμοστρόβιλοι εκδηλώθηκαν σε έξι Πολιτείες των ΗΠΑ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν -εκτός από την Αλαμπάμα- το Τένεσι, το Κεντάκι, το Μισισίπι, η Λουιζιάνα, η Τζόρτζια και η Βιρτζίνια.
Στο μεταξύ, το κόστος αποκατάστασης των ζημιών αλλά και των υλικών καταστροφών που προκάλεσαν οι ανεμοστρόβιλοι εκτιμάται από 2 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία εκτίμησης του κινδύνου καταστροφών EQECAT.
«Τα αποτελέσματα από την επιδρομή των ανεμοστρόβιλων τον Απρίλιο, φτάνουν για να τοποθετήσουν το 2011 στο βιβλίο των ρεκόρ», αναφέρει στην έκθεσή της η εταιρεία EQECAT
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: