Pages

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Δάνεια ύψους 6 δισ. δολ. από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα επιδιώκει η Αίγυπτος



Συνομιλίες με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποιεί η Αίγυπτος, που επιδιώκει να εξασφαλίσει δάνεια 6 δισ. δολαρίων, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σαμίρ Ραντουάν, από το Κουβέιτ, όπου και βρίσκεται, στα πλαίσια της πρώτης περιοδείας του πρωθυπουργού της χώρας σε αραβικές χώρες του Κόλπου.
"Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε δάνεια ύψους 3 έως 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το ΔΝΤ και περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Παγκόσμια Τράπεζα" δήλωσε ο Ραντουάν, λίγο μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Ισάμ Σαράφ με αξιωματούχους του Κουβέιτ.
Η Αίγυπτος έχει ζητήσει τη στήριξη των αραβικών χωρών, ωστόσο τίποτα ακόμη δεν έχει αποφασιστεί. Ο Ραντουάν επεσήμανε ότι η Αίγυπτος θα ζητήσει δάνειο ύψους 100 εκατ. δολαρίων από το Αραβικό Ταμείο, με χαμηλό επιτόκιο.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μασούντ Άχμεντ, επικεφαλής του ΔΝΤ για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, είχε δηλώσει ότι ο Οργανισμός εξετάζει τις ανάγκες που έχουν οι Αίγυπτος και η Τυνησία, επικαλούμενος αναφορές των αιγυπτιακών αρχών, ότι η χώρα έχει ανάγκη από 10 έως 12 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: