Pages

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Έμεινε στη Γαλλία ο Ολυμπιακός

Ηττα σοκ για τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 2-0 και υποχώρηση στη βαθμολογία κατά 5 βαθμούς από την κορυφή... Οι ερυθρόλευκοι δίχως δυνάμεις και με το μυαλό στη νίκη επί της Μαρσέιγ, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο της Τρίπολης και με σωρεία λαθών οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα στην επαρχία μετά από 10 σερί επιτυχίες και το πρώτο ματς μετά το 0-1 από την ΑΕΚ πέρσι που ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει στο πρωτάθλημα.

Ο Βαλβέρδε δεν φρέσκαρε την ομάδα αν και οι επιλογές του ήταν περιορισμένες δίχως πέντε παίκτες στο κέντρο, ο Μέλμπεργκ τραυματίστηκε και αποχώρησε, ενώ και η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο με τις αποφάσεις του Κύρκου που έδωσε πανεύκολα το πέναλτι στον Αστέρα και δεν είδε τρεις περιπτώσεις υπέρ του Ολυμπιακού σε ανατροπές των Μιραλάς, Παπαδόπουλου και Πάντελιτς.

Κρίμα για τον κόσμο του Θρύλου που με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ανάμεσα στο λαό στην εξέδρα, περίμενε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αλλά τίποτε δεν λειτούργησε σωστά από την αρχή μέχρι το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε φάση στο πρώτο μέρος και είχε ρεκόρ λαθών. Ο Μέλμπεργκ τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 21. Ο Αστέρας προηγήθηκε με πέναλτι που έκανε ο μοιραίος απόψε Μέγιερι στον Ροτζέριο κι ενώ νωρίτερα ο Κύρκος έδωσε κίτρινη αντί για πέναλτι στον Μιραλάς.

Στην επανάληψη πάνω που η ομάδα άρχισε να ανεβαίνει και να απειλεί, ήρθε ένα αστείο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων με τον Περόνε στο 70, με τον Αβραάμ να μην μπορεί να ακολουθήσει τον Αργεντίνο και τον Μέγιερι να κάνει έξοδο απειρίας. Γκολ που έκοψε τα πόδια, αν και στη συνέχεια ο Κύρκος αρνήθηκε να δώσει πέναλτι σε τράβηγμα πάνω στον Πάντελιτς στο 73 και σε ανατροπή του Αβραάμ στο 75, ενώ και ο Τζεμπούρ έχασε πανεύκολα για την κλάση του γκολ στο 78 και στο 86 ώστε να ξαναβάλει την ομάδα στη διαδικασία διεκδίκησης τουλάχιστον της ισοφάρισης.

Στο πρώτο μέρος Ολυμπιακός δεν υπήρχε. Ο Βαλβέρδε έκανε μόνο μία αλλαγή με Μόνχε αντί Χολέμπας σε σχέση με το Βελοντρόμ, αλλά ο Μόνχε απογοήτευσε και ο Χολέμπας μπήκε αναγκαστικά νωρίς αντί του Μέλμπεργκ.

Δίχως Ιμπαγάσα, Μακούν, Ορμπάιθ, Φέισα και Γέστε (πέντε πρωτοκλασάτους χαφ δηλαδή), ο Βαλβέρδε δεν είχε ΄πολλές επιλογές για φρεσκάρισμα αλλά η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός ήταν αποκαρδιωτική. Μερικοί παίκτες δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους από την κούραση.

Η αντίδραση ήρθε στο δεύτερο όταν έσφιξαν τα γάλατα με το γκολ-πέναλτι του Ροτζέριο, αλλά πάνω που ερχόταν η ισοφάριση έγινε το 2-0 από το γκολ δώρο. Ο Κύρκος και ο Τζιμπούρ δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους στη συνέχεια και τίποτε δεν άλλαξε, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να χάνει έδαφος στη μάχη για τον τίτλο και να πρέπει πλέον να πάρει όλα τα ματς στη συνέχεια για να τον κατακτήσει αφού άλλη απώλεια απαγορεύεται.

Η διαιτησία του Κύρκου ήταν τραγική, όπως και του Ζαχαριάδη νωρίτερα στο ΟΑΚΑ. Στο ίδιο έργο θεατές φέτος, με τον ΠΑΟ να ευνοείται και τον Ολυμπιακό να έχει εχθρικούς ρέφερι. Πήγε στη βούλα άνετα για τους γηπεδούχους, ενώ για τον Ολυμπιακό έπρεπε να πυροβοληθεί παίκτης για να δοθεί πέναλτι.

ΣΚΟΡΕΡ: 42' πεν. Ροτζέριο, 70' Περόνε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπειρος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45' Ροτζέριο, 48' Χούλι, 53΄Χουανίτο, 57' Χακόμπο, 72' Αλβάρεζ, 84' Πιπίνης - 39' Μιραλάς, 40' Μέγερι, 88' Φουστέρ, 90' Χολέμπας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φορμίκα (68' Αλβάρεζ), Μπρέσκα, Χουανίτο, Ροζέριο, Χούλι (63' Πιπίνης), Ράγιος, Περόνε (76' λ.τ. Ουσέρο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδη, Μέλμπεργκ (λ.τ. 22' Χολέμπας), Παπαδόπουλο, Μαρκάνο, Μοντέστο (66' Μοντέστο), Μανιάτη, Μιραλάς, Μόνχε (46' Πάντελιτς), Φουστέρ, Τζιμπούρ.

thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: