Pages

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αυτό είναι το coupe πισωκίνητο της Toyota!

Μετά από αρκετά χρόνια, η Toyota παρουσιάζει και πάλι ένα σπορ αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε για να προσφέρει οδηγική απόλαυση! Το GT 86 είναι το δύδιμο αδελφάκι του Subaru BRZ, στο οποίο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές.
Από τον σχεδιασμό του ξεχωρίζουν η χαμηλή εμπρός γρίλια, οι καθαρές μυώδεις γραμμές. Οι ζάντες 17 ιντσών, το πίσω σπόιλερ, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης κ.ά.
Από το εσωτερικό του ξεχωρίζουν το μικρότερο τιμόνι που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο της Toyota (!), οι επενδύσεις από απομίμηση ανθρακονημάτων, τα αλουμινένια πεντάλ, η μαύρη οροφή, οι κόκκινες ραφές των καθισμάτων κ.ά.
Το νέο μοντέλο είναι αρκετά μικρό. Με συνολικό μήκος μόλις 4.240 mm, είναι το μικρότερο σπορ τετραθέσιο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο! Μικρό είναι επίσης και το ύψος του (1.285 mm), κάτι που συμβάλει στη διατήρηση πολύ χαμηλού κέντρου βάρους. Ο κινητήρας του GT 86 είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Subaru και Toyota.
Είναι boxer, έχει χωρητικότητα 2,0 lt, απόδοση 200 PS και μέγιστη ροπή 21,0 kgm. Συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με ημιαυτόματο επίσης έξι σχέσεων.
Το νέο σπορ αυτοκίνητο της Toyota παρουσιάζεται επίσημα αυτές τις μέρες στην έκθεση του Τόκιο. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: