Pages

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Alexart.com: "Εμπιστοσύνη"


Εμπιστοσύνη. 
Μια λέξη εύκολο να προφερθεί, αλλά δύσκολο να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, δύσκολο να γίνει η γέφυρα μιας οποιασδήποτε ανθρώπινης σχέσης. 

Πώς μπορούμε, όμως, να καταφέρουμε να εντάξουμε την εμπιστοσύνη στη ζωή μας; Πώς γίνεται να εμπιστευθείς κάποιον για ορισμένα ζητήματα που σίγουρα δεν μπορείς να μοιραστείς με όλον τον κόσμο ή ακόμη και με ένα άτομο; 

Μπορεί κάποιος να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το ζήτημα είναι αν θα αντέξει στον χρόνο και αυτό εξαρτάται και από τους δύο (ή όσους εμπλέκονται) γιατί απλώς είναι μια αμφίδρομη σχέση. 

Πολλοί λένε «άμα ραγίσει το γυαλί…», αλλά για πόσους ισχύει; 
Ίσως αρκετοί δεν θα σκεφτούν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. 
Κάποιοι άλλοι το τολμάνε προετοιμασμένοι πως το κόστος θα είναι να νιώσουν την καρδιά τους να σκίζεται σε χίλια κομμάτια μέσα από τα στήθη τους. 
Το κάνουν γιατί πιστεύουν σε κάτι καλύτερο που θα έρθει αυτή τη φορά όσο κι αν έχουν πονέσει ήδη, όσο κι αν τους έχει κοστίσει ήδη. 
Κατά πόσο είναι προετοιμασμένοι για μία ακόμη ενδεχομένως απογοήτευση; 
Κατά βάθος πιστεύουν πως θα βγουν κερδισμένοι από αυτή τη μάχη της αμφιβολίας γιατί θα ξέρουν πως έχουν προσπαθήσει και έχουν επενδύσει σε αυτή τη σχέση. Ίσως να έχουν και δίκιο, ίσως όχι. 

Ο χρόνος, οι υποχωρήσεις, η λογική, η καρδιά, η ανοχή, η υπομονή, ο σεβασμός… όλα αυτά και πολλοί ακόμη παράγοντες θα ορίσουν το δρόμο για την εμπιστοσύνη και κατ’ επέκταση την ηρεμία ή την καταστροφή σε μια σχέση ερωτική, φιλική, συγγενική.

Τελικά είναι εύκολο να σε κάνει κάποιος να τον εμπιστευτείς αρχικά, 
αλλά είναι ακόμη πιο εύκολο να μετανιώσεις χάνοντας την εμπιστοσύνη στο άτομο αυτό, σαν να μην υπήρξε ποτέ. 

Ελπίζω να σας προβλημάτισα.


Καλό βράδυ, 

Alex Art


Δεν υπάρχουν σχόλια: