Pages

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Alexart.com: Μήπως σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου;


Είναι τραγικό που το φαινόμενο της αυτοκτονίας αυξάνεται συνεχώς στη χώρα μας. Κάθε μέρα ακούμε και από ένα περιστατικό, ίσως και περισσότερα. 

Τι ωθεί τους ανθρώπους να δώσουν τέλος στη ζωή τους; Ψυχολογικοί λόγοι; Οικονομικοί; Ιατρικοί; Υπάρχουν και άνθρωποι ψυχασθενείς, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση πρέπει κάπως να προστατευτούν από τον άδικο αυτό χαμό. 

 Και πες πως δίνεις τέλος στη ζωή σου. Ωραία, τι πιστεύεις πως έχεις να κερδίσεις; Πιστεύεις πως θα ξεφύγεις από όλα τα προβλήματα. Σου έχω νέα. Δεν έχεις μόνο εσύ προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι άρρωστοι σωματικά που δεν τα παρατάνε κι εσύ επειδή π.χ. έχεις απολυθεί αποφασίζεις να βάλεις τελεία στη ζωή σου. Αλλά σε αυτή την περίπτωση μάλλον ξεχνάς ότι μπορεί να αφήνεις πίσω σου ανθρώπους που σε αγαπάνε και νοιάζονται για σένα, ανθρώπους που ίσως εξαρτώνται από σένα, όπως για παράδειγμα τα παιδιά, γονείς, σύντροφο. 

 Τότε τι κάνεις; Πιστεύεις πως όντως έχεις εξουδετερώσει όλα σου τα προβλήματα; Μήπως θες να προβληματιστείς για το τι θα συμβεί στην οικογένειά σου και τους φίλους σου μετά τον χαμό σου; 

 Α, ξέχασα… δε σε νοιάζει γιατί θες μόνο εσύ να είσαι καλά και αφήνεις τα δικά σου προβλήματα ως "κληρονομιά" στην οικογένειά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: