Pages

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Alexart.com: Δεν ξεχνώ μα προχωρώ


Κάποιες φορές έχεις μία περίεργα αρνητική διάθεση. Όλα φταίνε. Έρχονται στο μυαλό σου επιλογές που έχεις κάνει στο παρελθόν και το κεφάλι σου γεμίζει φωνές και ερωτήματα. «Γιατί αυτό; Γιατί εκείνο;» Γιατί, γιατί, γιατί… φτάνει. Έκανες τις επιλογές σου. Αποδέξου τες είτε είναι σωστές, είτε λάθος. Γιατί πολύ απλά έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις, έχουν ήδη γίνει πράξη και αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις.

Νιώθεις πως είσαι βουτηγμένος σε έναν βούρκο απ’ όπου δεν μπορείς να βγεις, πιστεύεις πως δεν μπορείς να επανορθώσεις και πως δεν μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω, μα… σου έχω νέα. Μπορείς να τα ξεπεράσεις όλα και να συνεχίσεις. Δε λέω να τα ξεχάσεις. Εξάλλου το να κάνεις πως ξέχασες όσα συνέβησαν μάλλον σημαίνει πως κρύβεις δειλία και φόβο. 

 Αντί να προσπαθήσεις να ξεχάσεις τις επιλογές σου, καλύτερα να τις αποδεχθείς, να σκεφτείς για ποιόν λόγο φέρθηκες με τον συγκεκριμένο τρόπο και με βάση αυτά στα οποία θα καταλήξεις να συνεχίσεις την πορεία σου. Βρες στόχους, κάνε όνειρα. Ζήσε μαθαίνοντας από τις εμπειρίες σου, από το παρελθόν σου.


Να έχετε ένα όμορφο βράδυ, 

Alex Art

Δεν υπάρχουν σχόλια: