Pages

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

75 χρόνια γιορτάζει η πιο διάσημη γέφυρα στον κόσμο

Εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων στην Golden Gate Bridge
Τα 75 της χρόνια συμπλήρωσε η Golden Gate Bridge στον κόλπο του San Francisco και το γεγονός γιορτάστηκε με μια εντυπωσιακή τελετή γεμάτη πυροτεχνήματα, φώτα και ευχές. Πρόκειται για την γέφυρα που έχει φωτογραφηθεί τις περισσότερες φορές στον κόσμο, ενώ από τα κιγκλιδώματά της από το 1937 έως σήμερα έχουν αυτοκτονήσει περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι. Βρήκαμε για εσάς το πιο εντυπωσιακό video με πλάνα από τη τελετή των εορτασμών. 18 λεπτά πυροτεχνημάτων στις οθόνες σας…
Η Golden Gate Bridge έχει μήκος 2,734 μέτρα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Εγκαινιάστηκε στις 27 Μαΐου του 1937 και μια ημέρα πριν ανοίξει για τα οχήματα την πέρασαν 200.000 άνθρωποι με τα πόδια ή με πατίνια. Μάλιστα έχει γραφτεί μέχρι και τραγούδι για τη γέφυρα, με το χαρακτηριστικό τίτλο «There's a Silver Moon on the Golden Gate».
Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την παράδοσή της στην κυκλοφορία από τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ, οι Αμερικανοί ανακαλύπτουν ξανά τη «Γέφυρα της Χρυσής Πύλης» που δεσπόζει πάνω από τον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και τη μετατρέπουν σε σύμβολο κατά της κρίσης. Η ιδέα για την κατασκευή της προϋπήρχε της εκλογής του Ρούζβελτ, αλλά ήταν εκείνος ο οποίος τη μετέτρεψε σε σύμβολο της νέας εποχής που ξεκινούσε με την προεδρία του.

akous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: