Pages

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Alexart.com: Ρίσκο για το πάθος


Φοβάσαι; Τι φοβάσαι; Τη ζωή; Γιατί φοβάσαι να ρισκάρεις; Λες πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις στον τομέα της ζωής σου που σε απασχολεί περισσότερο. Τι σε εμποδίζει; Εσύ εμποδίζεις τον εαυτό σου. Καταβάλλεις κάθε προσπάθεια για να πείσεις εσένα τον ίδιο πως έχεις αποτύχει πριν καν δοκιμάσεις να πετύχεις σε κάτι. Ψάχνω μα όσο κι αν προσπαθώ δε βρίσκω κανένα λόγο για μια τέτοια πράξη. 

Όλοι έχουμε ένα πάθος. Ένα πάθος που μας απογειώνει, μας αναζωογονεί, δίνει νόημα στη ζωή μας και μας βοηθάει κυρίως να εκφραζόμαστε μέσα από αυτό. Είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε με μανία, «τρώμε» πολλές ώρες από την καθημερινότητά μας ώστε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε, είτε αυτό είναι χορός, συγγραφή, μουσική, αθλητισμός, είτε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. 

Μη φοβάσαι την αποτυχία. Αποτυχία είναι όταν ξέρεις ότι δεν έκανες τίποτα για να κυνηγήσεις αυτό που θες να πετύχεις. Κάνε όσα δεν ήθελες και δεν τολμούσες να κάνεις. Ανησυχείς πως κάτι θα πάει στραβά. Ας πάει λοιπόν. Θα πέσεις και θα σηκωθείς για να συνεχίσεις με ακόμη περισσότερο ζήλο. Οφείλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα να ρισκάρει για να καταφέρει να κυνηγήσει το πάθος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: