"Οι Γερμανοί δουλεύουν λιγότερο (ετησίως, στη ζωή τους) σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους του Νότου. Επίσης, δεν δουλεύουν με τρόπο εντατικό", τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της γαλλικής τράπεζας Natixis, αρχισυντάκτης της μελέτης που συνυπολόγισε τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού γιά την Οικονομική Συνεργασία κι Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) και της Eurostat, κ. Πατρίκ Αρτίς.
Στη μελέτη, η οποία δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου, αναφέρεται ότι η μέση διάρκεια της ετήσιας εργασίας στη Γερμανία είναι 1.390 ώρες την ώρα, όμως, κατά την οποία στην Ελλάδα είναι 2.119 ώρες, στην Ιταλία 1.773 ώρες, στην Πορτογαλία 1.719 ώρες, στην Ισπανία 1.654 ώρες, στη Γαλλία 1.554 ώρες, όπως βεβαίωσε μόλις πέρυσι ο ΟΟΣΑ.
"Η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Γερμανία διαμορφώνεται στο επίπεδο του μέσου όρου αυτής της Ευρώπης του Νότου. Η ωριαία παραγωγικότητα είναι ανώτερη αυτής της Ευρώπης του Νότου--εντούτοις δεν είναι καλύτερη της ελληνικής ή της γαλλικής", υπογραμμίζεται συγχρόνως.
Εάν η νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στη Γερμανία σήμερα είναι τα 65 έτη, (προσεχώς τα 67), "εντούτοις Ισπανοί και Πορτογάλοι δουλεύουν στην πράξη περισσότερο χρόνο", εισερχόμενοι στη φάση της συνταξιοδότησης στα 62,6 και 62,3 έτη, έναντι 62,2 ετών γιά τους Γερμανούς, 61,5 ετών γιά τους Ελληνες, 60 ετών γιά τους Γάλλους, αλλά και τους Ιταλούς.
"Σε κράτη όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, θα έπρεπε να μη συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σύγκριση με τη Γερμανία, πρέπει όλοι να κάνουν περίπου την ίδια προσπάθεια, αυτό είναι σπουδαίο", είχε δηλώσει η καγκελάριος Μέρκελ στα μέσα Μαϊου.
newsit
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου