Pages

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας αιώνιος πειρασμός!

Λοιπόν,ξεκινάμε με ένα θέμα που σίγουρα δεν θα αφήσει πολλούς ασυγκίνητους....

                                                           ΣΟΚΟΛΑΤΑ!


   Ίσως και μια από τις μεγαλύτερες αμαρτίες σε αυτόν τον πλανήτη! Και όμως,στην            
πραγματικότητα αυτή η γλυκιά ''αμαρτία'' αποτελεί μια τροφή θαύμα για την σωματική και ψυχική υγεία μας.

















  Οι γεύσεις που προτιμούν συνήθως οι Έλληνες είναι οι πολύ απλές...με φουντούκι και γενικότερα με άλλους ξηρούς καρπούς,ή τις τελείως απλές,γάλακτος ή πικρές αντίστοιχα.Βέβαια που να δοκιμάσετε και αυτές με τα μπαχαρικά! :P όπως για παράδειγμα με το τσίλι!...δυστυχώς είχα την δυσάρεστη εμπειρία να δοκιμάσω μία με τσίλι και το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως ένιωσα σαν τον Βεζούβιο έτοιμο να εκραγεί!:P...παρόλο που η σοκολάτα μου περιείχε μόνο 0,6% από το καυτερό μπαχαρικό.


Όπως και να έχει,η σοκολάτα είναι αναμφισβήτητα μία αρκετά ωφέλιμη απόλαυση με πολλά συν,τα οποία και θα αναλύσω παρακάτω.

  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ: Έρευνες έχουν δείξει πως η σοκολάτα και ιδιαίτερα η σκούρα, μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό την αρτηριακή πίεση.Σε αυτό οφείλονται οι χημικές ουσίες του κακάο(μονοξείδιο του αζώτου κλπ.),οι οποίες χαλαρώνουν τα αγγεία.Να λοιπόν ένας παραπάνω λόγος για να απολαμβάνουμε συχνότερα την σοκολάτα...:D
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΡΜΙ...ΛΑΜΠΑΔΑ: Eεε ναι λοιπόν!Το γνωστό ταμπού ''Η σοκολάτα παχαίνει'' είναι απλά ένας μύθος!Στην πραγματικότητα η κατανάλωση της βοηθάει στην διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα και μας χαρίζει ευεξία.Βέβαια,μην το παρακάνουμε κιόλας!!
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΚΕΨΗ: Έρευνες έχουν δείξει πως μια μικρή ποσότητα  σοκολάτας και ιδιαίτερα πικρής,διεγείρει το μυαλό και χαρίζει διαύγεια  γι' αυτό και συνιστάται στους μαθητές κατά την περίοδο των εξετάσεων.
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΗ: Ας περάσουμε τώρα σε μία άλλη θαυματουργή λειτουργία της σοκολάτας η οποία είναι η λειτουργία της ως διεγερτικό του σεξ ;) αφού αποτελεί μία από τις πιο αφροδισιακές τροφές.


     Γι' αυτό λοιπόν,μην νιώθετε ενοχές κάθε φορά που τρώτε ένα πλακάκι σοκολάτας,με   τις συνηθείς σκέψεις ''ωωχχ σαν βουβάλα θα γίνω'' ή ''για να αποκτήσω το σώμα της Ζιζέλ δεν πρέπει να φάω γλυκό για έξι μήνες''...ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Το μυστικό είναι το μέτρο σε όλα!

Λοιπόν θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα με νέο θέμα! Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε και όπως είπαμε...απολαύστε ελεύθερα! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: