Pages

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η ώρα του Ντέμη

Η ώρα του ΝτέμηEτοιμάζεται να βάλει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο

Ο πρώην άσος και πρόεδρος της ΠΑΕ θα έχει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό-αρμόδιο για τον τομέα εσόδων-Γιώργο Μαυραγάνη.

Με επιστολή του ζήτησε συνάντηση, κάτι που επιδίωκε από την πρώτη μέρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτή έγινε δεκτή από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου και πλέον αναμένεται η συνάντηση των δύο πλευρών.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης θα επιδιώξει να έρθει σε συμφωνία με το κράτος για νέα ρύθμιση των οφειλών προς την Εφορία. Αυτή τη στιγμή η μηνιαία επιβάρυνση της ΠΑΕ ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ποσό που είναι αδύνατο να καταβάλει η ομάδα. Σκοπός των ανθρώπων της «Ένωσης» είναι να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με ταυτόχρονη μείωση του ποσού της μηνιαίας δόσης σε επίπεδα που να μπορεί να ανταποκριθεί η ΠΑΕ (ήτοι περίπου 200.000 ευρώ).

Βασικό επιχείρημα της ΠΑΕ είναι πως μόνο έτσι θα μπορέσει η ΑΕΚ να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ενώ διαφορετικά θα πτωχεύσει και θα χαθούν τα χρήματα για το ελληνικό κράτος. Εφόσον υπάρξει αίσιο τέλος στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Ντέμης Νικολαΐδης αισιοδοξεί πως κάποιοι χρηματοδότες που έχει βρει θα ενεργοποιηθούν και θα βάλουν λεφτά στην ομάδα.

Σημειώνεται πως η ΠΑΕ ΑΕΚ βαρύνεται στην παρούσα φάση με τη ληξιπρόθεσμη από το Σεπτέμβριο οφειλή που αφορά τη δόση του 1,25 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44, ενώ υπάρχουν απλήρωτες τέσσερις δόσεις των 600.000 ευρώ για χρέη προς την Εφορία, επιπλέον 700.000 ευρώ από πρόστιμο για άλλες εκκρεμότητες με την Εφορία από το 2011, αλλά και σχεδόν 6,5 εκατ. ευρώ συνολικές οφειλές προς ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: